Consulting Services

Je vertrouwt op je eigen ICT-team? Dat is super. Heb je onvoldoende kennis in eigen huis of heeft je team een boost nodig?

Reken dan op Rank 1 experten.

We matchen de gepaste skills met je bedrijfsnoden en cultuur.

Core business rond 4 domeinen:

Onze consultants zijn breed inzetbaar. We leggen ons vooral toe op expertise in de volgende ICT-domeinen:

Cloud Transformation
Cloud Transformation

De steeds verder digitaliserende wereld rondom ons, brengt andere verwachtingen mee van klanten en medewerkers. De groeiende behoefte aan data, analytics, connectie met gegevensbronnen op het internet of bij andere bedrijven , vergt moderne oplossingen om backend-gegevens te ontsluiten. Rank 1 Cloudconsultants zorgen voor begeleiding rond cloudarchitectuur. Zij implementeren state-of-the-art oplossingen. Begeleiden de migratie. Of optimaliseren wat je al hebt.

Technology Bubble

 • AWS (Amazon)
 • Microsoft 0365
 • Microsoft Azure
Synchronized Security
Synchronized Security

IT-infrastructuur beveiligen vergt vandaag de dag meer dan het installeren van antivirussoftware en wat firewalls. Bedreigingen komen soms vanuit een klein hoekje of door ondoordachte gebruikershandelingen. Versleuteling en beveiliging vraagt om een totaalaanpak op alle niveaus. Een samenspel van hardware en software, wat onze Security Consultants met kennis van zaken orkestreren.

Technology Bubble

 • Fortinet
 • Cisco
 • Sophos
 • F5
 • Checkpoint
 • Palo Alto
Harmonized Infrastructure
Harmonized Infrastructure

Thuiswerkers, techniekers op de baan, satteliet-kantoren en allerhande toegang voor leveranciers of verdelers. Dat vergt een netwerk en infrastructuur waar je kunt op vertrouwen. Zowel in de cloud als on-premise. Onze netwerkconsultants en systeem ingenieurs zorgen ervoor dat alles harmonieus samenwerkt. Altijd en overal.

Technology Bubble

 • Microsoft Server
 • Microsoft System Center Suite
 • Veeam
 • VMWare
 • Huawei
 • Cisco
Architecture & Integration
Architecture & Integration

Of het nu gaat om moderne werkplekken, of doorgedreven automatisering van je productie. Een ding is zeker: De architectuur van je IT- omgeving is bepalend voor de wendbaarheid en continuïteit van je bedrijf. Onze ICT-architecten en senior project managers ontwikkelen samen met jou een roadmap en strategie. Aangepast aan je noden vandaag. Rekening houdend met de evolutie van morgen.

Technology Bubble

 • (Cloud) Architects
 • Governance & Project certifications

Maak kennis met onze experten

Het leuke aan werken bij Rank 1 is dat ik de mogelijkheid krijg om mijn ervaring echt in de diepte te gebruiken. Niet omdat ik opzie tegen meer routinewerk. Maar wel omdat er een gezonde knowledge-cultuur heerst tussen de collega's onderling. We leren veel van elkaar, en kunnen dat ook echt toepassen. Daardoor raak ik verder. Die kennis dan weer kunnen over brengen bij de klanten en daar dezelfde attitude creëren, dat geeft me veel werkplezier.

Nicky

Nicky

Senior System Engineer & Cloud Architect

Toen ik bij Rank 1 kwam werken had ik al een goeie bagage aan ervaring mee. Maar ik kreeg hier de kans om mij verder te trainen en te certifiëren in kwalitatieve oplossingen van goeie hardware fabrikanten. En dat maakt het verschil. Daardoor kan ik bij de klanten ook zeker zijn dat hun netwerk en security in goeie handen zijn. En dat ik een groot stuk verantwoordelijkheid kan dragen, voor wat door mijn handen gaat. Daar ben ik best fier op.

Tim

Tim

Network & Security Engineer

Ik ben blij dat ik de architectuur kan op poten zetten van uitdagende projecten bij fantastische klanten. Die ook goed begrijpen wat de cloud hen kan opleveren om hun processen te ondersteunen, en de infrastructuur af te stemmen op wat er in de digitale wereld op hen afkomt. Dat stukje "evangelism", om de organisatiestructuur en ICT-cultuur te laten evolueren en groeien, is niet enkel eigen aan Rank 1. Het geeft me zelf ook veel voldoening.

Michael

Michael

Senior System Architect & IT-architect

Ik was eigenlijk een beetje terughoudend om me fulltime te concentreren op PMO. Omdat ik zelf een technische opleiding heb, dacht ik dat ik het uitvoerende zou missen. Maar dat was nergens voor nodig. Ik zorg er zelf wel voor dat ik als Project Manager echt betrokken ben bij de uitvoering, en midden in het project sta. Dat is tof voor mezelf, maar ook voor de medewerkers van onze klanten. Die weten dat ze op mij kunnen vertrouwen, terwijl ik de deadlines en planning scherp opvolg.

Ellen

Ellen

Projectmanager

Is dit de Perfect Fit ?

Toets onze oplossingen aan de uitdagingen waar je als ICT-manager of bedrijfsleider mee te maken krijgt. Met onze handige "quickscan" check je welke specialisten binnen onze core businessdomeinen kunnen helpen.

We cultiveren kennis

En werken permanent aan een knowledge-cultuur bij Rank 1. Delen van expertise en samen zoeken naar oplossingen is een belangrijke motor. Zowel voor onze in-house medewerkers, als de consultants bij onze klanten. Door onze partnerships krijgen we toegang tot interessante informatie, trainingen en workshops. Zo kunnen we ons permanent verder bijscholen of familiair maken met de nieuwste ontwikkelingen en trends op de markt. Al onze medewerkers worden actief gecoacht en gestimuleerd om zich verder te certifiëren.

Cultural fit
Cultural fit

We vinden een goeie samenwerking met jouw eigen team belangrijk

Resultaatgericht
Resultaatgericht

Onze consultants focussen op de essentie en het resultaat

Senior Experten
Senior Experten

We selecteren senior specialisten zoals we dat voor onze eigen teams doen

WALL OF FAME

Blije klanten waar we voor werken.

Vlaanderen
PSA Antwerpen
Fluvius
Elia
Cerba Health Care
P&V
Umicore
SD worx
Honda
Digipolis
Zespri
Engie