8 jul. 2020

De pandemie versnelde uw digitalisering

De coronapandemie schudde de bedrijfswereld flink door elkaar. Bedrijven schakelden noodgedwongen over naar telewerk. Rank 1 zette alles op alles om klanten veilig en efficiënt door de crisis te loodsen.

"In tijden van tegenspoed komt je ware aard naar boven”, zegt Raf De Backer, directeur professional services van Rank 1. “De pandemie is de ultieme stresstest voor al je klantenbeloften: je flexibiliteit, je klantgerichtheid, je doorzettingsvermogen. De druk was groot, maar ons team plooide zich dubbel. Daar ben ik trots op."

" Hackers proberen munt te slaan uit de crisis. Mocht er een tweede golf komen, dan kun je maar beter voorbereid zijn "

Raf De Backer

Logistieke uitdaging

“Met onze hulp zijn de medewerkers van onze klanten in een mum van tijd thuis op een veilige manier aan de slag gegaan. We leverden hardware, bekommerden ons om de veiligheid, maakten netwerken klaar voor thuiswerk, realiseerden implementaties van Microsoft Teams om videobellen mogelijk te maken en installeerden volledige Office 365-omgevingen: noem maar op.”

De crisis bracht onder meer logistieke uitdagingen met zich mee. “Ook wij werkten van thuis uit”, zegt Raf De Backer. ‘Hardware voor de klant werd klaargemaakt en verdeeld via de thuisadressen van onze consultants. De helpdesk opereerde in shiften vanaf het thuiskantoor van onze medewerkers.”

Cybersecurity

Op het vlak van cybersecurity zijn het uitzonderlijke tijden. Hackers proberen munt te slaan uit de crisis. Mocht er een tweede golf komen, dan kun je maar beter voorbereid zijn, zegt Raf De Backer. “Daarom organiseert Rank 1 webinars over cybersecurity en workshops om phishingaanvallen te leren herkennen.”

Voorsprong door digitalisering

“Wie verder stond op het vlak van de digitalisering, had duidelijk een voorsprong”, zag Raf. “Een van onze klanten was net overgeschakeld naar de cloud op het ogenblik dat het coronavirus uitbrak. Hij kon er meteen de vruchten van plukken. De stap naar telewerk was snel gezet. In de cloud zijn je IT-processen op geen enkele manier nog locatieafhankelijk. Dat maakt het gemakkelijker en veiliger om je bedrijf op afstand te besturen. De installatie is eenvoudiger. Werken via cloud is stukken efficiënt, stabieler, sneller en kostefficiënter dan via remote desktop. Ons advies: digitaliseer om je te wapenen tegen een onzekere toekomst!”

Client case

CLIENT CASE: ELEKTRO ZWIJSEN

Electro Zwijsen koos voor Rank1 als vaste IT-partner. Het Duffelse bedrijf, gespecialiseerd in elektrotechniek, weet heel goed waarom het zijn IT-activiteit uitbesteed. ‘De service van Rank1 vind je nergens anders.’

Lees meer

Partner news

Rank 1 ontvangt als eerste Cloud Security Provider-certificatie

Sophos heeft de eerste Cloud Security Provider-certificering in België aan Rank 1 overhandigd. Het programma erkent gekwalificeerde partners van Sophos die organisaties adviseren op gebied van Sophos’ beveiligingsoplossingen binnen onder meer de Amazon Web Services-omgeving (AWS).

Lees meer

Company news

Rank 1 genomineerd voor Trends Gazellen 2019

Al 18 jaar lang selecteert de redactie van Trends per provincie 200 Trends Gazellen.

Lees meer