21 aug. 2019

Rank1 op ABISS 2019: “Investeren in veiligheid is geen overbodige luxe”

ABISS is de netwerkbeurs over digitalisering in de productie-en maakindustrie. Een van de topics is cybersecurity. Rank 1 is standhouder en kaart met een virtual reality game de gevaren van malware en phishing aan.

ABISS heet industriële C-level executives en beslissingnemers welkom die op zoek zijn naar slimme digitale software, apps en oplossingen voor de fabriek. ‘Cybersecurity is een hot topic’, zegt Katrien Reyniers van Rank 1. ‘Drie op vier bedrijven kreeg vorig jaar te maken met een phishingaanval. Investeren in veiligheid is geen overbodige luxe.’

Aan de hand van een virtual reality game maakt Rank1 de bezoekers van de stand op ludieke wijze bewust van de gevaren. ‘Spelers lossen eenvoudige puzzels op’, licht Katrien een tipje van de sluier. ‘Als ze het goed aanpakken, schakelen ze malware bots en bugs uit in de virtuele omgeving. Zo tonen we op een plezierige manier het belang van onze veiligheidsoplossingen.’ Het spel is ontwikkeld door Sophos, partner van Rank 1.

Met gepaste software helpt Rank 1 bedrijven om kwaadwillige aanvallen te voorkomen. Het garandeert een veilige digitale omgeving en voorziet back-upprocedures en herstelplannen. ‘We bieden ook workshops aan om werknemers te leren hoe ze phishingmails kunnen herkennen. Liefst 97% weet niet hoe die eruit zien en 12% klikt ook effectief op een besmette link’, zegt Katrien. ‘Veiligheid begint bij het opleiden van je medewerkers.’

Rank 1 is samen met valueXstream een van de 70 standhouders op ABISS. Beide bedrijven maken deel uit van Gumption Group, dat start-ups in ICT verenigt. valueXstream is gespecialiseerd in supplychainoplossingen. ABISS vindt voor de vierde keer plaats, opnieuw in Kortrijk. Vorig jaar trok de beurs meer dan 500 bezoekers.

Sophos vr game thumb
" Drie op vier bedrijven kreeg vorig jaar te maken met een phishingaanval "

Katrien Reyniers

Solution

Cybercriminaliteit. Eerste hulp bij Cyberincidenten

Cybercriminaliteit is een realiteit waar elke onderneming – klein, middelgroot of groot, al dan niet beursgenoteerd rekening mee moet houden. En zoals zo vaak, geldt: wie goed voorbereid is, heeft een streepje voor.

Lees meer

Solution

De pandemie versnelde uw digitalisering

De coronapandemie schudde de bedrijfswereld flink door elkaar. Bedrijven schakelden noodgedwongen over naar telewerk. Rank 1 zette alles op alles om klanten veilig en efficiënt door de crisis te loodsen.

Lees meer

Partner news

Rank 1 ontvangt als eerste Cloud Security Provider-certificatie

Sophos heeft de eerste Cloud Security Provider-certificering in België aan Rank 1 overhandigd. Het programma erkent gekwalificeerde partners van Sophos die organisaties adviseren op gebied van Sophos’ beveiligingsoplossingen binnen onder meer de Amazon Web Services-omgeving (AWS).

Lees meer